Honnan ismerjük az Idő Kereket, a Kalachakra mandalát?
2016. október 16. írta: Je Va

Honnan ismerjük az Idő Kereket, a Kalachakra mandalát?


kalachakra_kisebb.jpg Mandala – a Világegyetem horizontális háromdimenziós ábrázolása kétdimenziós képen. A mandalát színes homokból készítik. Miután megszemlélik, összesöprik, ezzel szimbolizálva, hogy a lét mulandó. A homokot leeresztik a folyóba, ezzel szimbolizálva a tudás terjedését.  Mivel a fejlődés spirálosan terjed, a mandalák úgy épülnek egymás fölé, ahogyan a világ fejlődik.

A mandala jelképezi a világok sokaságát, az alapja – okkult geometria. Az előtérben három szín látható – narancssárga, lila és zöld. Ezek jelképezik a rezgést, az energia minőségét, amelyből a világ épül.

A másodlagos színek az elsődlegesekből származnak: lila – tér,  kék – anyag, piros – szellem. Összekeverve hét színt (a szivárvány színeit) adnak. Van három fő szín: piros, kék, sárga. Ezekből lesznek kevert színek:piros + kék = lila, kék + sárga = zöld, piros + sárga = narancssárga, zöld + kék = világoskék.  

Mantra:
Mchog gi dang poi sangs rgyas phyung ba rgyung ba rgyud kyi rgyal po dus kyi, khor lo yab yum.” 

kch_harom_szinnel.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kalachakra-shambala-kalendariuma.blog.hu/api/trackback/id/tr6811813861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása