Gondolatok március hónapra az éves meditációs körből
2017. március 19. írta: Je Va

Gondolatok március hónapra az éves meditációs körből

Gondolatok március hónapra az éves meditációs körből 

  1. meditacio2.jpg– március 1. Négy dolog növekszik a használatuk függvényében: az egészség és a jólét, a kitartás és a bizalom.
  2. – március 2. Ahhoz, hogy kiélvezzük a bőséges napot, türelmet kell gyakorolnunk a szűkösség órájában.
  3. – március 3. Azzal, hogy kiűzöd a kapzsiságot a szívedből, elvágod a saját bilincseid.
  4. – március 4. Ember, győzd le a haragot a szeretettel, a gonoszságot a jósággal, a kapzsiságot a jótékonysággal, és a hazugságot az igazsággal.
  5. március 5. Ne légy durva másokkal, mert ugyanúgy cselekszenek veled is.
  6. – március 6. A jelenlegi életedben tisztességes díjazásban részesülsz a munkádért, a következő életedben nagy jutalmazást érdemelsz, és békességet.
  7. március 7. – A bocsánatkérés jobb a csatározásnál, a késlekedés a sietségnél, és jobb békésnek lenni, mint az ellenségeskedést választani.
  8. március 8. – Irtsd ki a vágyak erdejét, és ne csak a bozótokat és a fákat. Miután kivágtál mindent – az erdőt és a bokrokat –, csak akkor éred el a valódi szabadságot.
  9. március 9. – A fukar nem léphet be az istenek világába, a bolondnak idegen a nagylelkűség.
  10. március 10. – Az az igazi hajtó, aki képes megfékezni a saját haragja szekerét – a többiek csak kapaszkodnak a gyeplőjébe.
  11. március 11. – A haragos bolondot, aki fölényben próbál maradni a sértegetéseivel, mindig legyőzi az, akinek szavai tele vannak türelemmel.
  12. március 12. – A halál a legjobb gyógyszer. A felesleges várakozás pedig a legrosszabb betegség.
  13. március 13. – A rugalmas emberi természet a legjobb tanácsadó, az udvarias beszéd kiváló vezető.
  14. március 14. – Az idejében elhangzott jó szó jobb a vacsora után felszolgált édes süteménynél.
  15. március 15. – A vak büszkeség gyógyíthatatlan betegség, a rossz feleség elhúzódó betegség, de az indulatos természet kengyel az egész életre.
  16. március 16. – Az igazság fényesebb, mint a Nap, ő az oka a napos délutánnak, de a hamisság az elme sötét éjszakája.
  17. március 17. – Mindennek megvan a maga befejezése, és egyszer eltűnik a maga idejében. Csak az igazság halhatatlan és örökkévaló.
  18. március 18. – A Nap ad meleget a testnek. Az igazság felmelegíti a lelket.
  19. március 19. – A bűnhöz sima az út, de a felszabadulás útja – meredek és nehéz emelkedő.
  20. március 20. – Megfigyelni mások hibáit könnyebb, mint a sajátjainkat.
  21. március 21. – A jó emberek már messziről ragyognak, mint a havas csúcsok, a rosszak viszont észrevehetetlenek, mint a kilőtt nyilak az éjszakában.
  22. március 22. – Ahol két nő találkozik, ott van a csere-bere, ahol három, a piac, és ahol hét van, ott az egész vásár.
  23. március 23. – A széleskörű tájékozódás és a tanulás szükségessége, az önfegyelem meg az ékesszólás – ezek a legfőbb erények.
  24. március 24. – Csak gondolkodással lehet elérni az önismeretet, mivel minden gondolat át van szőve érzésekkel, így csak a gondolatok tisztulása útján kezdesz szellemileg emelkedni.
  25. március 25. – Vezess engem a délibábtól a valóságig! Vezess engem a sötétségből a fénybe! A halálból a halhatatlanságig vezess engem!
  26. március 26. – A bölcs, a Brahman ismerője, keskeny ősi ösvényen emelkedik. Megpihen a Paradicsomban, és folytatja az emelkedést.
  27. március 27. – A Brahmát sem szabad szemmel, sem szellemmel nem tapasztalhatod meg, sem érzékszervekkel, sem önsanyargatással, sem áldozatokkal. Csak az képes erre, aki megtisztulva a bölcsesség és a meditáció fényében megszemléli a tiszta Istenséget.
  28. március 28. – A Legfelsőbb Lélek megnyilvánulhat, ha tökéletesíted az ismereteid és a meditációd. Csak akkor ismerheted meg Őt, amikor a tudás megvilágítja az egyik szemedet, a meditáció pedig a másikat.
  29. március 29. – Ez van! Amit vetünk, úgy aratunk, és verjük magunkat saját kezünkkel.
  30. március 30. – Ismétlődő újraszületéseinknek a gondolataink az oka. Mindenki igyekezzen megtisztítani a gondolatait, mert régóta ismert, hogy az ember az, amit gondol.
  31. március 31.– „Itt vannak a fiaim", vagy „Ez az én vagyonom" – ilyen gondolatok gyötrik a bolondot. De ő maga sem a saját maga tulajdona, nem beszélve a fiairól és a gazdagságról.

Forrás: H. P. Blavatsky: A keleti bölcsesség gyöngyei

Irányított elemzés az életszakaszaidra és életfeladataidra az Időkerék segítségével. Létezik egy ősi Időkerék, amely magába foglalja a horoszkópok, a Tarot kártyák, a holdkalendárium és a Nap naptárának alapjait. Szeretném bemutatni, hogyan lehet használni az Időkerék szerkezetét, hogyan lehet használni a hétköznapi életben, és ezenkívül hogyan lehet megtervezni szellemi fejlődésünket. A második órában személyre szabott elemzéseket végzünk, hogy bele tudjuk képzelni magunkat az Időkerék rendszerébe. Időpont: szeptember 19. Helyszín: MagNet Ház, 1098 Budapest, Andrássy út 98., fszt. Boróka terem. Kezdés: 18 óra. Belépés: ingyenes, de adományokat fogadom el a bérleti díj összegig.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalachakra-shambala-kalendariuma.blog.hu/api/trackback/id/tr2012350785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása