A Karma nélkül egy halász sem fogja meg a halat. Ugyanúgy a karma nélkül egy hal sem kerül ki a partra, és nem kerül a serpenyőbe.
2017. február 17. írta: Je Va

A Karma nélkül egy halász sem fogja meg a halat. Ugyanúgy a karma nélkül egy hal sem kerül ki a partra, és nem kerül a serpenyőbe.

hal_es_karma.jpg

 Érdekes időszakot élünk a Kalachakra és az égi testek naptárja alapján. Február 20-án véget ér a Vízöntő uralma, vele együtt a Szaturnusz vagy a Szaturnusz-atya Uránusz korszaka. Nagyon „karmikus” időszakban vagyunk. Ebben az időben a buddhisták által ismertté vált Kalachakra szerint, de a Titkos Tanítás alapján megfejtett rendszer alapján ezeknek a heteknek és a napoknak a következő energiáit és a létezés okait tapasztaljuk meg.

Mivel a „Kakas az, aki tudja” mondják a buddhisták, én az ő hetével kezdem bemutatni a Kalachakra rendszerét a mindennapjainkra bontva. Nem könnyű elsőre megérteni.

 Ajánlom, ismerd meg a nidánákat – a létezés okait és a tulajdonságait. Ez segít elképzelni, hogy milyen napi feladatokat érdemes végrehajtani ezekben az időkben.

 A Titkos Tanítás írója tiszteletére, minden naphoz leírom az általa csoportosított ősi keleti bölcsességeket, amelyek segítenek meditálni ezekre a gondolatmintákra.

 Kezdjük:

 A Fehér Kakas hete 6 napból áll:

 február 13. – a Kék Kecske napja

 február 14. – a Piros Majom napja

 február 15. – a Sárga Kakas napja

 február 16. – a Fehér Kutya napja

 február 17. – a Fehér Disznó napja

 február 18. – a Fekete Patkány napja

 Meditációs gondolatok ezekre a napokra H. P. Blavatszkytól:

17. – Minden fának van saját árnyéka, és minden szomorúsághoz tartozik saját öröm is.

 18. – A gaznövények károsítják a földeket, a szenvedélyek – az emberiséget. Áldottak azok, akik türelmesek, és akik megszabadultak a szenvedélyektől.

  Ez a hét a Vénusz és a Hold bolygók befolyása alatt zajlik.

 A neve: A felfogás befejezése.

  Nálam ebben az időszakban tudatosult, hogy milyen határozattan hat ki ránk a karma és a mi leghatalmasabb Urunk, a halandó személyiségünk, amelyen egész életünkben dolgoznunk kell, hogy Igaz emberré váljunk.

  A Fekete Kutya hete

 február 19. – a Fekete Bika napja

 Aktuális meditációs gondolat – Boldog az, aki szent ebben az életben, és még boldogabb lesz a következőben.

 február 20. – a Kék Tigris napja

 Aktuális meditációs gondolat – Aki elhanyagolja a kötelezőt, és aki túllép a tiloson, az minden évben egyre jobban növeszti a bűn palántáját.

 február 21. – a Kék Nyúl napja

 Aktuális meditációs gondolat – A Karma nélkül egy halász sem fogja meg a halat. Ugyanúgy a karma nélkül egy hal sem kerül ki a partra, és nem kerül bele a serpenyőbe.

 február 22. – a Piros Sárkány napja

 Aktuális meditációs gondolat – Elsősorban saját magad legyél olyan, amilyennek látni akarsz másokat.

 február 23. – a Sárga Kígyó napja

 Aktuális meditációs gondolat – Csakis az remélheti mások megváltoztatását, aki meg tudja változtatni saját magát. Az önnevelés a legnehezebb feladat.

 február 24. – a Fehér Ló napja

 Aktuális meditációs gondolat – Az ősi bölcsesség azt mondja, hogy a gonoszság akkor hal meg, amikor megszületik a szeretet. A gyűlölet nem győzheti le a gyűlöletet.

  E hét során a Szaturnusz és csakis a Szaturnusz uralja a terepet, (a Hold csak február 19. és 20. között, az után elhagyja a terepet).

 Próbálj ráérezni ezekre az energiákra.

  továbbiakban bővebben mesélek ezekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalachakra-shambala-kalendariuma.blog.hu/api/trackback/id/tr1112269400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása