Hogyan jött létre a Kalachakra – a Shambhala kalendáriuma az idők folyamán, és használhatóvá vált mint kalendárium és mint az óra számlapja?
2016. október 17. írta: Je Va

Hogyan jött létre a Kalachakra – a Shambhala kalendáriuma az idők folyamán, és használhatóvá vált mint kalendárium és mint az óra számlapja?

A mitológia szerint a Kalachakra tanítás a Shambhalából érkezett,
shambala_fantasy.jpgegy misztikus országból, amelyet még senkinek sem sikerült megtalálni. 

A Shambhala jelentése – a szellem átkelőhelye, az Idő otthona.

Shambhala egy hely a fizikai világban, a tudat misztikus állapota, az idő minősége. Amikor azt halljuk, eljött a Shambhala ideje, az azt jelenti, hogy eljött az Oroszlán állatövi jegy ideje. 

Shambhala Nyikolaj Rerich ábrázolásában: 
rerix_shambhala1.jpgŐ azt írta a Sahmbhaláról: „A Shambala tanítása – ez egységes tanítás a létről. Ahogy az indiai jogában, ez a tanítás arra tanít, hogy hogyan kell viselkedni a legfinomabb energiákkal a térben, és hogy ezek az energiák hogyan nyilvánulhatnak meg a mi mikrokozmoszunkban.”

A fia, Jurij Nyikolajevics Rerih a keleti kultúra szakértője szerint a Kalachakra tanítás Indiából került Tibetbe a XI. században.
Terjesztője – Atisha tanító a Vikramasila kolostorból. A Kalachakra tanítás központja Tasilumpo volt Indiában. Az első Kalachakra tanítója Tibetben: Szomanatcha.
Ő vezette be a 60-s kalendáriumi ciklust (Rabdzsun), és jelölte meg az időszámítás kezdetét, ami 1027. Jurij Rerih beazonosította a Kalachakra első évét – a Tűz Nyulat (Piros Nyúl). 

Így jött létre a Kalachakra használható formában mint kalendárium és mint az óra számlapja.

  1. Kalachakra a XIV. Dalai Láma szerint ez 12 Létezés oka. 5 elem, 2 princípium, férfi és női.
  2. Jurij Rerih kikutatta, hogy a Kalachakra első princípiuma: a Tűz Nyúl (Piros Nyúl).
  3. Dzse Gampopa hozzátette a 6 térirányt.
  4. Kongtrul kiemelte a 8 kaput.
  5. Vlagyimir Roszljev megfejtette a 7 energiát mint a Kalachakra alapelveit.

A jelenlegi Kalachakra a Titkos Tanítás alapján lett megalkotva.kalachakra_roszljev.jpg

Irányított elemzés az életszakaszaidra és életfeladataidra az Időkerék segítségével. Létezik egy ősi Időkerék, amely magába foglalja a horoszkópok, a Tarot kártyák, a holdkalendárium és a Nap naptárának alapjait. Szeretném bemutatni, hogyan lehet használni az Időkerék szerkezetét, hogyan lehet használni a hétköznapi életben, és ezenkívül hogyan lehet megtervezni szellemi fejlődésünket. A második órában személyre szabott elemzéseket végzünk, hogy bele tudjuk képzelni magunkat az Időkerék rendszerébe. Időpont: szeptember 19. Helyszín: MagNet Ház, 1098 Budapest, Andrássy út 98., fszt. Boróka terem. Kezdés: 18 óra. Belépés: ingyenes, de adományokat fogadom el a bérleti díj összegig.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalachakra-shambala-kalendariuma.blog.hu/api/trackback/id/tr2311814265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása