Ha már tudod, milyen „állat” vagy, tudj meg még többet magadról! Itt megvizsgáljuk, hogy milyen elemben születtél.
2016. november 21. írta: Je Va

Ha már tudod, milyen „állat” vagy, tudj meg még többet magadról! Itt megvizsgáljuk, hogy milyen elemben születtél.

A következő, amiről beszélnünk kell: az őt erőről és azok tulajdonságairól, hogy később a gyakorlatban is képesek legyünk dolgozni velük a 60 éves életciklusunkra vetítve, és ezzel megszerezzük az Elemek beavatását. Előre haladva elmondom, hogy aki áthaladja a saját nidána tűz elemét, az a sokat emlegetett Tűzkeresztelőn esik át. Ilyenkor az ember finom testei megtisztulnak, sokkal fejlettebbé válnak. Ebben rejlik a Tűzkereszt misztériuma.

letezes_sikjai_elemek_resze.jpg   A „Létezés síkjain a Hétszeres kozmosz négy alsó síkjának harmadik alsíkján szemlélhetjük az elemeket a Szubsztancia vagy a formaképző világ síkján, a Titkos Tanítás alapján leírt világ felépítési rendszerében.

Franz Bardon szavaival azt is mondhatjuk, hogy a makro- és mikrokozmoszban minden alkotás az elemek hatására jött létre. Idézem még a szavait Az igazi beavatás útja című könyvéből: „A világmindenség egy óraműhöz hasonlít, amely egymásba kapaszkodó, egymástól függő fogaskerekekkel van ellátva.”

Mi az Idő Kerekén, a Kalachakrán keressük meg magunkat úgy, mint a nagy világórának egy alkatrészét, amely fáradhatatlanul vesz részt a szerkezet zavartalan működésében.

Ezért fontos tudni, hogy miből vagyunk, és mi célt szolgálunk a nagy Időrendszerben.

Még egy idézetet szeretnék megemlíteni. H. P. Blavatsky szerint az idő nem más, mint a tér mozgása. Ezért tovább vizsgáljuk a helyünket és a minőségünket a tér-időben.

Az elemeket nem a megszokott asztrológiai szempontból vizsgáljuk meg, hanem úgy, mint univerzális eszközt, amellyel az ember valamennyi problémáját (a születési okát) meg tudja oldani.

Kezdjük hozzá! Az Akasha vagy Éther elv az ötödik elem, amelyből minden létrejött, az ami mindent megalkotott, és mindent egyensúlyban tart. Minden benne található az okvilágtól a legjelentéktelenebb dologig. Ez a minden mindenben, a többi négy elemnek a kvintesszenciája. A színe fehér, és a szaglásért felelős.

Minden elem pozitív és negatív polaritással rendelkezik, vagy a férfi és a női aspektussal. A pozitív a férfi aspektus mindig aktív, építő, alkotó kezdeményező, a negatív a szétbontó, átalakító. A férfi aspektus mindig arra a kérdésre válaszol, hogy mit és hogyan, a női aspektusa – miért. Az Idő Kerekén öt elemet láthatunk két-két állatban vagy nidánában, amelyek színei árnyalatnyi különbséggel vannak megjelölve.

Ha a piros színnel megjelölt nidánákról beszélünk, a Tűz elemről van szó, s akkor látjuk, hogy az első nidána mindig piros színű, a második – világosabb piros.

Az első elem, amely az Akasha vagy Éter elvből született, az a Tűz elem. A Tűz elem alaptulajdonságai a forróság és a kiterjedés. A Tűz és a belőle áradó fény lett minden megalkotója.

A Tűz elem – piros színű, az embernek a világot érzékelő rendszerében a látásért felelős.

 A Víz elem. A Tűz elemmel összehasonlítva annak ellenkező tulajdonságaival rendelkezik. Az Időkeréken a fekete színnel van megjelölve, és az hallásért felelős. A Víz elem nedvességet hordoz magában, ami az élet létrejöttének a legalapvetőbb szükséglete.

A Levegő elem – kék színű, és a tapintásért felelős. Ha a férfi aspektusát vizsgáljuk, akkor az életadó, ha a nőit – a lebontó.

A Föld elem – a „száraz Tűz”, és erről majd később. A színe – sárga, és a izlelésért felelős. Három elemből alakult ki, a Tűzből, a Vízből és a Levegőből, mint a megmerevedés, a formaadó.

Az előző cikkben az ok-okozatról beszéltünk a nidánák között. Így van az elemekkel is. Minden ok az oknak megfelelő hatást váltja ki. „Ki mint vet, úgy arat.” A fejlődés törvénye is ezen alapul, így az ember személyisége is. Az ember a világ képe kicsiben, a mikrokozmosz. Az emberben lejátszódik az egész teremtés, és az ember feladata ezt megfigyelni és megtanulni uralni.

Elemek és a testrészek:

A Tűz elem – a fej

A Levegő elem – a mellkas

A Víz elem – a has

A Föld elem – az egész test (csontvár, izomzat, bőr)

Az Akasha – a vér és a mag

Ha az egyik vagy a másik elem számára hiányzik a táplálék, az azonnal megmutatkozik.

Ha a Tüzet többet használjuk, akkor szomjasak leszünk.

Ha a Levegőt, akkor éhesek leszünk, ha a Víz elemet, akkor fázunk, ha a Föld elemet, akkor fáradtak vagyunk.

Ugyanúgy minden elem túltápláltsága is kiváltja a megfelelő hatást.

Ha a Tűz elem túlsúlyban van, akkor mozgás és tevékenység iránti vágyat érzünk.

Ha a Víz elem, akkor a kiválasztási folyamat erősebb.

A Levegő elem túltápláltsága éhséget okoz.

A Föld elemé – a nemi élet iránti méretes kívánkozást.

Az önmegismerés a legfontosabb dolog minden felkészülési stádiumban. Sajnos ezt a mozzanatot legtöbbször ki szoktuk hagyni. Inkább belefogunk valami dologba, hajrá, csináljunk valamit… De így csak csekély eredménnyel számolhatunk.

Ahhoz, hogy megismerjük magunkat és a helyünket az időben és a térben, csoportosítsuk magunkban a rossz és a jó tulajdonságokat az elemekre bontva:

Elem rossz tulajdonságai jó tulajdonságai
Tűz indulatosság, féltékenység, gyűlölet, bosszúvágy, harag tevékenység, lelkesedés, elhatározottság, merészség, bátorság
Levegő könnyelműség, kérkedés, önmagunk túlbecsülése, fecsegés, pazarlás szorgalom, öröm, jártasság, jószívűség, optimizmus
Víz közömbösség, flegmaság, kőszívűség, engedékenység, hanyagság, szégyenlősség, akaratosság, ingatagság szerénység, mértékletesség, buzgóság, sajnálat, nyugalom, megadás, gyöngédség
Föld sértődöttség, lustaság, lelkiismeretlenség, nehézkesség, búskomorság, rendszertelenség tiszteletadás, kitartás, lelkiismeretesség, alaposság, józanság, pontosság, felelősségérzet
Akasha minden tulajdonságot magába foglal, de egyiket sem kiemelkedően, ez az erőssége és ugyanakkor a hiányossága is

Ha már beazonosítottuk magunkat az elemek világában, továbblépünk a sugarak megállapításához, ki milyen sugár alatt született. Miért fontos ez? Mert ez a tény nem fog változni akárhányszor születtünk is erre a világra a Manvantára végéig. Viszont ennek az információnak köszönhetően megismerjük a legalapvetőbb feladatunkat az isten szemével, és a karmikus feladatainkat, amelyek életről életre változnak, hogy eljussunk az legelsőhöz.

Mindig egy réteget veszünk le az Időkerékről, hogy megismerjük annak a szerkezetét és a működését.

Amikor a buddhisták meditálnak a Kalachakrában, elhelyezik magukat a világok sokaságában. Mi, európai emberek fejlett elmével megismerjük ezeket a világokat, és felismerjük a helyünket az egyetemes rendben.

kalachakra_hirdeteshez_korulvagva.jpg

Irányított elemzés az életszakaszaidra és életfeladataidra az Időkerék segítségével. Létezik egy ősi Időkerék, amely magába foglalja a horoszkópok, a Tarot kártyák, a holdkalendárium és a Nap naptárának alapjait. Szeretném bemutatni, hogyan lehet használni az Időkerék szerkezetét, hogyan lehet használni a hétköznapi életben, és ezenkívül hogyan lehet megtervezni szellemi fejlődésünket. A második órában személyre szabott elemzéseket végzünk, hogy bele tudjuk képzelni magunkat az Időkerék rendszerébe. Időpont: szeptember 19. Helyszín: MagNet Ház, 1098 Budapest, Andrássy út 98., fszt. Boróka terem. Kezdés: 18 óra. Belépés: ingyenes, de adományokat fogadom el a bérleti díj összegig.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalachakra-shambala-kalendariuma.blog.hu/api/trackback/id/tr4711986114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása